16.08.14

Romsteek maitsevõiga


Kunagi  Liivimaa Lihaveise postituses ma juba panin kirja sama maitsevõi retsepti, aga topelt ei kärise ning siin on see saanud lisandiks ühele veise mõnusamale tükile. Romsteeki on ääretult lihtne teha ja tulemus on õrn ja pehme. Aega läheb meeletult vähe.
Maitsevõi valmista soovitavalt eelneval päeval kuid ka värskelt sobib suurepäraselt (no nii värskelt, et ikka jahutad või tagasi tahkeks külmas...) Sellest portsust jagub 1-2 paki romsteegi maitsestamiseks. Oleneb kui suur maitsevõi sõber oled.
100g taluvõid
Väike peotäis peterselli
1 suur küüslauguküüs
2 spl kõrvitsaseemneid
Sool, pipar
0,5 spl brändit

Lase võil toatemperatuuril pehmeneda. Rösti kõrvitsaseemned ja seejärel uhmerda või jahvata kohviveskis, aga mitte imepeeneks jahuks (teralisem meeldib mulle rohkem sest krõmpsub mõnusalt hamba all). Haki petersell ning purusta küüslauk. Lisa kõik koostisosad pehmele võile ning vahusta õrnalt. Veereta küpsetuspaberisse võivorstid ning aseta külmkappi.

Ühes pakis on 2 romsteeki. Ava pakend vähemalt 15 minutit enne küpsetamist toasooja ja lase lihal vaakumist lõdvestuda :) Pane ahi sooja 200 kraadiga. Seejärel pruunista tükid pannil, maitsesta kergelt soola-pipraga, aseta fooliumisse ning pista ahju 5-10 minutiks. 10 Minutiga saab küpse liha aimatava roosaka kumaga. Tegelikult meeldib mulle veidi toorem versioon kuid lastele läheb küpsem liha paremini peale. Kui soovitud aeg on möödas tõsta liha välja, ava fooliumid pisut ja lase lihal veel veidi puhata. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga