01.07.14

Vaniljekaste

Pavlova hooaeg on täies hoos ja munakollaseid jääb üle liiga palju. Ühe pavlova kohta saab päris kena koguse vaniljekastet, mida siis järgmiste marjakookide peale kallata, kuuma-purukoogiga tarbida või hoopis maasikasupi põhjana kasutada. Maasikasupi jaoks tuleb seda kastet kaussi valada ja maasikad sisse tükeldada. Tegemist pole klassikalise vaniljekastmega vaid lihtsama versiooniga, mis asja suurepäraselt ära ajab.

6 suurt munakollast
2 kuhjaga spl maisitärklist
5 spl suhkrut
pisut soola
750 ml piima
2 tl vaniljepastat (või 3spl vaniljesuhkrut, aga siis vähenda suhkrukogust vastavalt)
3 spl võid 
Vispelda munakollased lahti, lisa sool, suhkur, tärklis ja piim. Kuumuta umbes 10 minutit hästi madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Sega hulka või ja vaniljesuhkur ja tõsta tulelt. Vala ümber jahedamasse kausi ja jahuta vispeldades. Ilma jahutamata võib munakollane tükki tõmmata.
 Inspireeritud Siit nurgast ja sealt nurgast blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga