19.07.14

Sinimerekarbid veinises koorekastmes

Väga mõnus roog kui mereannid külmaks ei jäta.

1 kg sinimerekarpe
150 ml valget veini
värsket tüümiani
pisut tšillit
50 g võid
3 küüslauguküünt
2 sibulat

Pese karbid hoolega külmas vees ja eemalda lahtised karbid, mis keelduvad end voolava vee all pestes ja noaga pealt kraapsides ka kinni tõmbamast. Tähtis on, et karbid oleks elus (hästi hea võte on poes küsida karpe, mis on uuema kuupäevaga siis on surnud karpide kadu väiksem).
Aja vein koos tüümianiga suuremas potis keema ja lisa karbid. Pane kaas peale ja auruta niikaua (mõned minutid) kui praed suurel pannil hästi peeneks hakitud sibula ja lisad lõpupoole ka küüslaugu. Pista juurde ka pisut hakitud tšillit. Kalla peale vahukoor ja kuumuta keemiseni (pisukene soola võib ka panna). Pane karbid ja koore-sibulasegu kokku ja kuumuta korra peaaegu keemiseni.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga